Спокойният понеделник

Поне така изглежда отстрани.

Броени дни преди затварянето на трансферния прозорец около Светците не се чуват никакви сигнали – нито за входящи, нито за изходящи късни трансфери.

Пелегрино каза на два пъти през миналата седмица, че в последния момент може да изскочи подходящ състезател, но изглежда, че е готов да работи с наличния състав.

Прозорецът се затваря в четвъртък 31 август, в 23.00 местно време.

Тази вечер обаче (вторник, 21.45 бг време) младежкият тим излиза като гост за Чекатрейд трофи. Това е второто издание на турнира за Трофея на Футболната лига, в което дублиращи тимове на клубове с елитни академии могат да участват наред с тимовете от Лига Едно и Лига Две.

Първият съперник в груповата фаза (по 3 мача за отбор в група) са Питърбро Юнайтед от Лига Едно. В момента Боро са на върха в Лига Едно с 12 т. от 4 мача. За нас обаче тазгодишното издание трябва да донесе опит и нищо повече, защото главната цел ще бъде атакуване на върха във втората дивизия на Висша лига 2.

Мачът идва навреме, за да ни напомни за контекста, в който можем да анализираме настоящите си болежки след старта на Премиършип. Преди 7 години се борихме на кръв именно с Питърбро за челните позиции в Лига Едно. Силите бяха горе-долу изравнени, интригата се запази до края на шампионата, въпреки че разполагахме с далеч по-скъп и амбициозен мъжки тим.

7 години по-късно Боро са отново в третото ниво на английския футбол и срещат нашите младежи в напълно официална среща. Както и да гледаме на съдбата си, тази перспектива ни напомня какъв път извървяхме през ерата Либхер. Спорен вторник на всички БГ Светци!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s