МоПе варди врата на вратаря

Нормално, но все пак…

Откакто се присъедини към Саутхямптън през август 2014 г., Фрейзър Форстър никога не е бил пропускан от националните селекционери, когато не е контузен. Този път обаче Гарет Саутгейт реши да изследва нови опции и да не се осланя на гола репутация. Още по-болезненото за нашия Фрейзър е, че треньорът е повикал 4 вратари, но не и него – „титулярната резерва“.

Запитан за коментар, Пелегрино каза това, което се очакваше от него: че Фрейзър Форстър продължава да бъде един от най-добрите вратари в Премиършип и т.н.

Безспорно е, че от лятото на 2016 г. Форстър бележи спад във формата си, като и концентрацията, и рефлексите му спадат видимо. За един топ професионалист това не е краят на света. Съществуват много психологически и житейски причини, които могат да повлияят върху предстяването ти, но могат и да бъдат надмогнати.

Личното ми мнение е, че оставянето на Фрейзър у дома за предстоящите срещи на Англия ще направи добра услуга на вратаря. Вместо да приема мястото си за даденост и вместо „престижно“ да търка пейката, наблюдавайки Джо Харт, Форстър може да поработи над собествената си кондиция. Зареди ли няколко успешни мача, никой не се съмнява, че най-нормалното нещо ще бъде връщането му в националния отбор.

Оставянето на Форстър извън английската селекция си има и много по-подводен пласт съображения. Не е тайна, че оценката на националните вратари се прави от същия човек, който подбира и нашите вратари – Дейв Уотсън. Решението следователно е сериозен атестат за професионализма на Уотсън, който е преценил кое е най-полезно за наш Фрейзър.

При всичко това остава отворен един чисто клубен въпрос, който неведнъж е бил повдиган в коментарите на БГ Светците: трябва ли да се гласува пълно доверие на Фрейзър или е здравословно да се даде шанс на Алекс Макарти в среща от Премиършип?

Advertisements

8 thoughts on “МоПе варди врата на вратаря

  1. Здравословно или не, това е правилният подход. Непоклатимо убеден съм, че основна причина за спада на формата на ФФ е постоянното му фаворизиране. Неведнъж съм се изказвал срещу тези мениджърски решения. И с „Паламуд“ (Мичурин) да играем, пак той ще пази. Като че ли светът ще свърши, ако срещу Уотфорд пази Мака.
    А това за Дейви Уотсън – не се бях сетил. Ама тогава възниква друг въпрос: Ако той е съумял да повлияе на мнението на Саутгейт, защо не е успял да го наложи и на Сейнт Мерис?

  2. Скачам от тема в тема-излезе партенка от последния час, че Бордът е приел оферта от Лузърпул в размер на 81 мил. за ВВД! На мен ми се вижда малко вероятно, но 2-3 медии го твърдят, а една от тях се позовава на ESPN, което вече е сериозен източник. Ако това е вярно, значи Бордът търпи крах от една страна, защото не държи твърд курс, както обяви, а от друга страна да го правиш това в последния момент, без ти самият да имаш шанс за реакция е леко абсурдно. Но от друга страна тук най-вероятно се е намесил Чичо Гао, вече. Това е ясно като бял ден-ВВД е като скъпа луксозна кола, която ако не я караш, няма смисъл да бъде държана просто ей така в гаража. Очакваме да видим дали това е вярно или не, в крайна сметка.

  3. ДА,и аз го прочетох-81млн.

  4. ВВД още от 9.20 сутринта се появи в трансферният списък на Скай Спорт, обаче е възможно най-малкият коефициент за вероятен трансфер? Ще видим дали другарят Гао няма да започне престоя с една чиста печалба от около 60млн, ей тъй като за добре дошъл..

  5. +Teo Уолкът или Стъридж

  6. Ааааа не, тоя Стъклидж много трошлив..не мерси? Може Кукуриги (Ориги)! 🙂

  7. ДА,трошляк е,ама такава е информацията:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s