Настроение и форма

Когато не върви…

С просто око се вижда, че твърдото ядро на Светците не се представя добре в началото на шампионата. Фрейзър Форстър, Райън Бертран и Стивън Дейвис изглеждат или неориентирани (извън форма), или незаинтересовани (с недоверие към треньора или с мисъл за трансфер).

Отиграванията на капитана Дейвис срещу Хъдърсфийлд бяха най-доброто доказателство за червено-бялата мъка на терена и на трибуните. Това ли е нашият Стивън Дейвис или сме свидетели на временно неразположение?

Ситуацията е отворена за тълкувания, като никоя теза не може да бъде безапелационно доказана.

Факт е все пак, че в сезоните при Почетино и Куман отборът бе поддържан на върха на силите си, като не един и двама Светци надскачаха нормалните си способности. Именно ядрото на нашия тим започва да скрибуца, като тук и възрастта, и инерцията от предходните сезони оказват неминуемо влияние.

Въпреки всичко съм готов да защитавам позицията, че тримата конкретно визирани играчи са навлезли в групов спад по същия начин, по който преди две-три години бяха групово на върха на възможностите си.

В момента Форстър знае, че няма по-стабилен отбор, който дори на теория би могъл да го пожелае. Стивън Дейвис навлиза в периода на внезапното футболно състаряване, в който ще бъде благодарен за всеки месец стабилна игра; не е далеч моментът, в който тялото няма да слуша мозъка и сърцето и великолепният професионалист ще се превърне във великолепен ветеран.

Относно Бертран, струва ми се, решаваща роля има фактът, че той идва от Челси. Печелил е Шампионската лига, усетил е напрежението за титулярна позиция във фаворитен тим, имал е достатъчно бурна футболна младост… С други думи, Райън е направил професионалния си избор – той отдавна е избрал да играе в отбор извън топ-4, само че редовно. Освен това, той винаги е подчертавал, че е щастлив – лично той и семейството му – в Саутхямптън. Не мисля, че Бертран би променил житейските си позиции, освен ако някой не го офертира с много сериозна сума.

Периодите на спад и възход се сменят и точно тук е работата на Пелегрино. Той е фигурата, която не бива да проспива благодатната международна пауза, а да обедини наличните хора на Стейпълууд около идеите си. И когато международниците се завърнат, да видят напористи млади конкуренти за титулярните места.

Естествено е, че след 1 септември съблекалните в Англия значително ще се успокоят. Колкото до Светците, нуждаем се от колективна работа, която да докаже добрата ни селекция. Продължавам да твърдя, че нямаме нужда от нови трансфери, нито от преоткриване на топлата вода в селекцията и тактиката. Хъсът обаче трябва да бъде преоткрит – това е категорично нужно.

Advertisements

15 thoughts on “Настроение и форма

 1. Точно така. Има периоди на възход, и на спад. Хъсът се предизвиква и избухва в даден момент и това предстои съвсем скоро да видим. Важното е да имаш нещо в сърцето, защото без това – спасение няма. И акъл, разбира се….

  Както казва една българска поговорка: „Гъз глава затрива“.
  А една холандска поговорка пък казва: „Внимавай, докато се лакомиш по дивото около река Мърси, да не ти отнесат питомното от Южния бряг“.
  Народни мъдрости, какво да кажеш срещу тях…

 2. Довиждане Класи! Класи си събра багажа за Белгия..

 3. Ама той е под наем. Това е все едно Кръстев да ти даде базуката за ден-два. Колкото съкварталците ти, ливърпулците, да мирясат….

 4. Той ще ми я подари с грамота, ако трябва..:)

 5. Засега не са мотивирани да играят.Ще видим на 09.09 дали ще има някаква промяна…..

 6. От сега нататък се придържам към прогнозите на клубният талисман! Или казано по- просто: Повече вярвам на пиранята на Христо, отколкото на борда! Иначе пиранята се казва Върджил 🙂

 7. И Христо го няма никакъв – свил се е и трепери – сакън да не продадем светилото.

 8. Хайде не остана,още 13 часа до голямата сделка;сделка или не!

 9. Днес, в 13:35 наше време започва решителният мач от световните квалификации между Япония и Австралия. След вчерашната загуба на Саудитска Арабия, ако днес самурайте победят, ще станат недостижими преди последните мачове и ще се класират за Русия. Да стискаме палци и да вярваме, че ще е факт първият сигурен светец за догодина по руските стадиони.

  Maya and we march on!

 10. 1:0 на полувремето. Пече се работата!

 11. FT 2-0

  Вече можем да се гордеем, че саутхямптънски крак ще стъпи на терените на Мундиал2018!!!

  We march on!!!

 12. Вторият гол беше фантастичен! Много хубав „работен ден“ изкарах заради адашчето! Сутринта бях по- мои си работи, следобяд гледах мач? Остава и леко да си полегна, че май се уморих…:(

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s