Класи в Брюж

под наем за един сезон.

Жорди Класи премина в белгийския водач Брюж под наем до края на сезона.

Въпреки че клубът изпраща Жорди с най-добри пожелания и че през юни 2018 г. Жорди трябва да рапортува на Сейнт Мерис, коментарът на Лес Рийд на официалния сайт подсказва, че Светците се разделят трайно с протежето на Куман.

След привличането на Марио Лемина и пълното затъмнение около Класи и Хьойберг в продължение на три седмици бе повече от ясно, че Пелегрино ще се освободи от някой от наличните полузащитници.

Личното ми мнение е, че наемът в Брюж е бил резервният вариант на Светците. Трудно някой би платил 8 милиона за Жорди (колкото ние бяхме платили преди две години), така че бордът е решил да не рискува, изчаквайки последния момент, и да хване питомното.

Не изключвам вариант, при който Класи (чрез агента си) да е изразявал недоволство за мястото си в състава. В контекста на случващото се около ВВД бордът може би е искал отдавна да се разтовари от един холандец, който на всичко отгоре бе лично препоръчан от предишния треньор и никога не успя да се затвърди в отбора.

Въпросителните на Стейпълууд обаче остават. Датчанинът Пиер-Емил Хьойберг също виси, като интегрирането му в първия тим изглежда все по-нереално. В момента Лемина, Уорд-Праус, Стивън Дейвис са твърди конкуренти за титулярно място, ако приемем Ромеу за непоклатим. При това положение Хьойберг може да се надява на позицията на подгласник и нищо повече.

Последните часове на трансферния прозорец могат да донесат изненади. Любопитно е да научим дали Светците ще приберат някакви пари от пътешествието на Окслейд-Чембърлейн от Арсенал към Ливърпул.

Каквито и да бъдат движенията в личния състав, от първостепенна важност до 9 септември остава работата на Стейпълууд с не-националите. От утре броженията в съблекалнята и в главите на играчите трябва да затихнат. Спокойствието е главна предпоставка за отборната мотивация. А това е най-важното, което трябва да си възвърнем за септември. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s