Джош Симс

продължава да е контузен.

На 23 март 2017 Джош Симс получава повиквателна за английския национален отбор до 20 години. Той влиза в състава инцидентно, след като е от играчите на изчакване. Внезапна контузия на Ерзи Конса Нгойо от Чарлтън обаче го вкарва в отбора за престижния турнир в Тулон. Там англичаните в крайна сметка печелят съревнованието.

В началото на май Симс е сред номинираните за най-добър играч във Висша лига 2. Цялостният принос на младия полузащитник е забелязан, още повече че той записва и няколко участия в мъжкия тим.

В началото на юни Англия до 20 г. са на СП в своята категория и печелят финала. Симс обаче не е сред тях заради контузия.

До днес остава неизвестен характерът на контузията, срока за нейното превъзмогване и за пълната рехабилитация на Симси. Новинарските бази данни не отчитат никакви вести около момчето, неговият Туитър профил също е замрял по отношение на всякакви съобщения за личното състояние на играча.

Най-угнетителното е, че официалният сайт на Светците, както и треньорите продължават да мълчат за съдбата на Симс. Феновете постепенно започват да се съмняват в съществуването на такъв футболист. Онова легендарно набиране и пас към Шейн Лонг, след който отидохме на финал за Лийг къп, сякаш са били мираж.

Доколкото може да се обобщи, Джош Симс започва да лекува травмата си в началото на юни. От същия момент датира и пълната му неопределеност както в личен, така и в спортно-технически план.

Надеждите са, че по-скоро рано, отколкото никога ще получим окуражителни известия за младежа, като в крайна сметка той развие очевидния си потенциал, завръщайки се при младежите, а след това и окончателно пробивайки сред мъжете.

Противно на Симс, реално съществуващите Светци – т.е. тези, за които не престава да се шуми – играха световни квалификации. Седрик присъства за 5-1 на Португалия срещу Фарьорските о-ви с пореден хеттрик на Роналдо.

Уесли Хьод прекара нещастна вечер в Париж, като Франция тотално надигра Холандия за 4-0. След час игра при 1-0 Кевин Стротман получи втори жълт картон. Това окончателно разнебити Оранжевите, които допуснаха 3 гола за отрицателно време. Въпреки това не Някой друг, а именно Хьод стартира мача и го изкара докрай. Дори смело може да се твърди, че наш Уесли не бе пряко виновен за нито един от домакинските голове. Напълно е вероятно той да се появи и срещу България през уикенда.

Горните случаи са великолепна илюстрация на народната мъдрост: Който играе в Саутхямптън, печели [включ. място в национална гарнитура]. Който не играе – не печели [съответно такова].

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s