Един нюанс от Сев. Ирландия

и още квалификации

Вчерашната победа на Северна Ирландия в Сан Марино дойде много трудно, като головете паднаха чак след 71-та минута. За Зелените първо се разписа Джош Магенис с две попадения, а Стив Дейвис оформи крайния резултат от дузпа. По такъв начин Магенис пропусна шанса да запише първия си хеттрик среща на национални отбори.

Запитан за дузпата след мача, капитанът на Светците каза пред Скай спортс, че Магенис естествено се е приближил до него с молба да изпълни дузпата… но аз учтиво му казах… да се махне.

Думите на Дейво бяха изречени с усмивка, но те показват хъса на капитана. Освен че отчаяно се нуждаем от подобна нагласа, може би Дейво се гласи и за отговорната позиция на дузпаджия при Светците.

В понеделник Сев. Ирландия приемат Чехия в решителен мач. Ако не загубят, Зелените ще си осигурят минимум второ място в групата.


В събота вечер петима Светци могат да се проявят в квалификациите.

Марио Лемина ще се надява да играе за Габон срещу Брега на слоновата кост (втория срещу първия в групата). Светците отново започват да следят ставащото по африканските терени с нов отбор, който да подкрепят.

В 19.00 ч. бг време Ейре на Шейн Лонг гостуват на Грузия. По същото време Сърбия на Душан Тадич приема Молдова. Във вторник вечер ще видим директен сблъсък между Ирландия и Сърбия в Дъблин.

В 21.45 бг време Испания приема Италия с Маноло Габиадини. Мачът на фаворитите ще предреши много неща около развоя в група Ф.

Младежкият нападател Джонатан Афолаби има шанс да представлява Ейре до 19 г. в приятелски мач срещу Чехия.

Advertisements

2 thoughts on “Един нюанс от Сев. Ирландия

  1. Камен, за да си футболист с име трябва да си леко хулиган. За да бъдеш капитан на банда хулигани, каквото е отбора на Северна Ирландия..тррябва да си меко казано напълно луд? Ето, че момчето се справя без шамари и забележки. И нека си си припомним някакво минало, когато улиците на Белфаст бяха арена на сблъсъци, които отекваха в световен мащаб. Дано, дано… Дейво вкара необходимият ред в нашата съблекалня.

  2. Шамарите и забележките са до едно ниво.При хората от ИРА може и да има ефект.При нас, предполага се,сме повече професионалисти.Малко или много,хора с договори, занаятчии един вид.Страшно се забавлявам когато някоя микроскопична звездичка започне да се тръшка че не бил щастлив.Убеждението ,че всички трябва да го разбират и да помагат ме изпълва със състрадание и жалост. Крехката душевност на милионерите винаги ме размеква. Обаче,неизбежно получавам видение,как се изтърсвам при моите работодатели и споделям сходни проблеми. Почти съм сигурен,ще ме попитат,като ходя на банкомата дали съм щастлив.И разни други такива,дребни заяждания. Не говоря само за ВВД, по принцип.Примери много.И все пак,трябва да сме малко по-снизходителни,на тея години се вършат маса дивотии.Ако сега му дойде акъла,Юлиян може и да познае,дълги години да го гледаме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s