„Англия е международният Саутхямптън“

Справедливо сравнение.

В статия на Дейли мейл от 3 септември Англия е директно сравнена със Светците. Материалът е на Мат Уолтън, а заглавието – Англия е Саутхямптън на международния футбол… показва някакъв потенциал, но е под най-добрите.

Текстът е породен от думи на Гордън Стракън (бивш наставник на Светците, а понастоящем ст. треньор на Шотландия). Стракън бе сравнил англичаните с Манчестър Юнайтед, Челси и Ювентус. Това, разбира се, е шотландската гледна точка, която силно се разминава с разочарованието на английската публика след бездушната победа над Малта.

В самата статия сравнението е разгърнато: Според показаното срещу Малта в петък вечер, Англия изглежда съвсем обикновено… Противно на мнението на Стракън, те не се доближават до способностите на Челси и Ман Юнайтед, а и в днешно време само мечтателите могат да очакват да бъдат от такъв разред. Евъртън и Саутхямптън биха били по-правдоподобно сравнение – отбор с няколко обещаващи млади играчи и потенциал да станат много добри, но в общи линии стоят на значително разстояние от най-добрите.

Трябва да се съгласим, че сравнението е сполучливо и справедливо. Всичко това при условие че Светците бъдат съдени въз основа на миналия сезон под ръководството на Клод Пюел.

Така или иначе Саутхямптън днес се свързва с битките под върха в елита, но се свързва и с млади играчи и нереализиран потенциал. От наша страна, такова сравнение никак не е лошо. А най-доброто е, че липсва етикетът на продаващия клуб. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s