Йошида среща Гао

Горещо от Туитър.

Мая Йошида пусна в Туитър снимка с кратък коментар. Постът със сигурност ще предизвика интереса на феновете.

Без да е ясно дали новият собственик Жишен Гао е гледал мача на Япония с Австралия, след срещата Гао се е срещнал с Мая и дори са си направили снимка. Изобщо не става ясно какви са били обстоятелствата на тяхната среща и дали са си казали нещо смислено.

Текстът гласи: Радостен съм да се срещна с г-н Гао, който е нов партньор на ФК Саутхямптън, след мача с Австралия! Очаквам скорошната ни съвместна работа!

Не може да не предизвика вниманието ръстовата разлика между снималите се, която оставям без коментар. Гао едва ли е фен на Япония, но е получил от Мая фланелка с автографи на националите им.

Далеч по-интересно обаче е нещо друго, именно самият коментар на Мая.

Японецът подчертава ролята на Гао като „нов партньор“ на клуба, с когото се надява да работят заедно… Това или е консултирано с ПР екипа на Светците, или Жишен Гао се е представил на Мая именно като такъв – партньор, а не собственик.

Продължава, следователно, странната ПР схема, която налага публичния образ на фамилията Гао като инвеститори, спомоществователи, спонсори, партньори и всичко друго, но не и собственици на ФК Саутхямптън. Може би това е следствие на желанието на Гао да стои в сянка, за да не предизвиква медийните подозрения в Англия заради политическите игри в родината си, където преди години се е измъкнал от корупционен скандал.

Но този ход може да бъде и договорена политика – жест спрямо Катарина Либхер. Тя да остане видимият връх, докато Гао следват съвета и опита й в английския футбол поне в първата година от новия режим на Сейнт Мерис.

Така или иначе, добре е, че г-н Гао се представя в светлината на фен, който следи отблизо своите играчи. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s