Тиха вода в сряда

Националите се завръщат.

Единствената новина от Светците в сряда бе, че билетите за гостуването на Манчестър Юнайтед на 23 септември вече са разпродадени. По-малко от 500 билета остават и за съботното приемане на Уотфорд. На път сме да се окажем с абсолютно запълнен стадион в 4 поредни шампионатни домакинства, което е отличен знак.

Срядата е денят за прибиране на всички международни играчи. От тях най-дълго разстояние ще измине Мая Йошида, а в допълнение към него часовата разлика също няма да работи в полза на пълното възстановяване на Самурая.

Пелегрино тепърва ще чуе кой от националите е напълно готов за събота и кой ще бори леки травми.

При идеално стечение на обстоятелствата ще се окаже, че могат да възникнат кадрови дилеми във всяка фаза на селекцията за Уотфорд:

  • дали на вратата ще остане Форстър (почти сигурно, но все пак)
  • могат ли да се съвместят Ромеу, Стив Дейвис, Уорд-Праус и Лемина в средната линия
  • ще бъде ли изтеглен Тадич на пейката в името на по-свежи опции като Буфал, например (и отново: защо не и Лонг?)
  • Габиадини или Остин?

Но най-коментираната тема е, разбира се, централната защита. Крайните варианти са досегашното положение, т.е. Мая и Стивънс, или холандският дует, смятан теоретично за безспорно по-класен.

Ван Дайк обаче почти сигурно няма да вземе участие тази събота заради нуждата да се доближи до оптимален фитнес. Освен това, предстои да видим как ще реагират националните играчи на срещата с него на Стейпълууд.

Мая, както се спомена, няма да бъде на върха на енергията си след дългия път от Япония през Саудитска Арабия до Саутхямптън.

Уесли Хьод е в клуба от няколко седмици, но последните 10 дни го лишиха от работа с новите му съотборници и едва ли ще бъде най-разумната опция за игра. В същото време следващите срещи на Светците са още по-трудни, така че изглежда най-логично Хьод да направи дебюта си именно срещу Уотфорд.

Джак Стивънс е постоянно налична опция, но с цялото уважение към него той може да бъде подгласник на титулярите и нищо повече. Същото важи и за Ян Беднарек.

Личното ми предчувствие е, че в събота ще видим Йошида и Хьод.

На снимките от тренировките във вторник се виждаха и Хьойберг, и абсолютно забравеният Флорин Гардос. Но отново липсваха Джош Симс и Джейк Хескет. Клубът дължи на феновете много въпроси за кадровото състояние в отбора, на които едва ли ще бъде отговорено до събота. Сотон!

Advertisements

2 thoughts on “Тиха вода в сряда

  1. Мдаааа.Мачът с Уотфорд ще е тежък-гарантирам. Според мен Мо Пе няма да рискува с Уесли хьод сега като титуляр. По скоро да го пусне с Юнайтед, когато ще е тренирал цяла седмица на Стейпълууд. Обезпокоен съм от ТЪПОТО ПОСТОЯНСТВО, с което Мо Пе си пуска Тадич!?!? Абсолютно неподходящ избор и принципно за мен: Тадич е изчерпан и ненужен в тази му форма и нагласа. Да видим. За мен Уорд-Праус трябва да е титуляр, да не говорим че може би Остин и Габигол трябва да са заедно…

  2. ДА,Остин и Габиадини заедно

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s