Националите се завърнаха

Без фитнес проблеми на Стейпълууд.

Клипчето, което клубът пусна под наслов Съставът на Светците се събира отново, трябва да убеди в приповдигнатия дух и безпроблемния фитнес на играчите.

То обаче изпълнява и много по-трудна задача: измъкване от неловкото положение с един играч, който дълго отсъстваше от отборните тренировки, а сега наново тренира в състава. Как да се въведе тази информация, която да подсказва, че хем не сме забравили, хем сякаш нищо не е било? Към това трябва да се узакони и новата позиция на същия човек – от отборен капитан в редови футболист, борещ се за шанса си, макар и много добър. Урокът по ПР си заслужава гледането.

Най-напред се показва как някой си обува бутонките (модел Nike Tiempo Legend VII) – лицето не се вижда, но е ясно КОЙ?™ е визиран.
После същият КОЙ?™ е включен за стотна от секундата сред забавляващите се в шпалир съотборници, които бият по врата Седрик Соареш за рождения му ден (на 31 август Седрик вече беше с националния на Португалия). Присъствието на КОЙ?™ в шпалира е незабележимо на пръв поглед, но който иска (а такива със сигурност има) може да го види на стоп-кадър. И накрая КОЙ?™ в цял ръст провежда рутинни упражнения с колега, като не пропуска да се смее – непорочна детска радост.

В същото време филмчето показва завидна техника на едно друго Лале. Удълженото внимание на камерата върху него трябва да подскаже какво държи клубът като баланс на [ПР] силата.

Така без никакви специални изявления, без фанфари и позорни стълбове Светците се справят с един много парлив картоф. За състава не може да се твърди нищо категорично, но със сигурност разполагаме с умен и вещ видео монтажник.


В същото време от Шотландия се появи интересна новина, която веднага извиква асоциации с модела КОЙ?™. Мениджърът на Дънди Юнайтед Рей МакКинън твърди, че вследствие на недокрай здрав интерес от страна на Светците техният ляв бек Джейми Робсън (19 г.) си бил завъртял главата:

Получи се странна ситуация за всички. Тя го разконцентрира. Казваха му, че това е пропусната възможност, макар реално да нямаше никаква възможност.

Нямаше официална оферта [от страна на Саутхямптън за играча]. Ние им казахме: „Ако искате да го купите, подайте оферта, но такава нямаше“.

Те [Саутхямптън] искаха да го вземат под наем, обаче ние се нуждаехме от него. Ако те бяха направили конкретно предложение, щяхме да го обсъдим, но това не се случи.

Горната информация очевидно трябва да намекне за нечиста игра от страна на Светците към потенциални трансфери – същата, в каквато Саутхямптън упрекнаха Ливърпул през лятото.

Думите на МакКинън хвърлят много интересна светлина върху ситуацията с Мат Таргет. Много е вероятно Светците да са предвидили целогодишен наем за Таргет в Нюкясъл, поради което са се оглеждали за негов заместник с предварителни разговори. Никой не знае дали нямаше да има конкретна оферта за Робсън, ако Мати бе потеглил за Нюкясъл. Сотон!

Advertisements

One thought on “Националите се завърнаха

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s