Промяна в затварянето на прозореца

Влиза в сила от 2018 г.

Клубовете от Висшата лига гласуваха за промяна на срока, в който ще се затваря летният трансферен прозорец. От следващия сезон (2018/19) това ще става в 17.00 на четвъртъка преди първия кръг от Премиършип.

Решението е било взето на 7 септември, като не всички клубове са одобрили промяната. Правилото ще бъде преразгледано догодина. Сред главните притеснения от въвеждането му е, че английските клубове няма да имат възможност да заменят играчи, които напускат в последния момент за отбори извън Англия. В испанската Ла Лига засега не виждат нужда от такава промяна, което означава, че техните отбори ще могат да закупуват футболисти от Премиършип през седмиците, когато реципрочното действие ще бъде невъзможно.

Маурицио Пелегрино обаче е доволен от промяната. Аргументацията му е разбираема за всички клубове с размерите и амбициите на Светците: нуждата от спокойствие и интегриране на съставите преди началото на сезона.

Действително, за отбори от нашата черга промяната автоматично трябва да се отрази благотворно. Така фенове и клубният персонал ще могат да се подготвят за първите си срещи без медиен натиск и задни сметки. Сотон!

Advertisements

One thought on “Промяна в затварянето на прозореца

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s