Още детайли от МоПе

Втората част от пресконференцията.

Във втората част от пресконференцията преди мача с Уотфорд Пелегрино бе логично върнат към темата за отделните играчи в Саутхямптън. Така станахме свидетели на третия епизод от сериала КОЙ?™. ПР урокът продължава.

Запитан дали ВВД е 100% посветен на Светците (въз основа на собствените думи на мениджъра), МоПе отговори: Той трябва да го покаже. Човек не може да демонстрира посвещението си с приказки.

Позицията на треньора е добро отклонение от пряк отговор на поставения въпрос. Остава впечатлението за неловкост в отношенията между Ван Дайк и клуба, но всичко се затваря в крайната формула Всичко е отново нормално.

Пелегрино обаче заяви: ВВД със сигурнсот няма да се появи в групата за Уотфорд и едва следващите седмици ще покажат как ще се развие подтоговката му.

Добрата вест на ПР фронта е, че и ВВД, и клубът се отказват от сладко-кухите решения. ВВД можеше да напише някакво послание, което да се интерпретира като извинение, разкаяние или декларация за преосмисленото си положение, на което никой нямаше да повярва. Клубът можеше да раздуе случая чрез отделно съобщение, което също щеше да се оцени като евтина игра с публиката.

Вместо такива действия, клубната медия показа как ВВД тренира отново без фанфари, но сякаш всичко е действително нормално, а треньорът бе заставен да погълне достатъчно количество въпроси. Когато драматичният момент се изприказва, той става по-малко интересен и следователно позволява на отбора да се концентрира върху себе си с по-малко външен журналистически натиск.


Оттук насетне разполагаме с по-малко варианти за развитие на сагата в рамките на клуба. За да предоставя най-добрите решения на БГ Светците, през нощта (докато в Америка е ден) се свързах с двама нашумели холивудски продуценти – единия от Игра на дронове, а другия – от Поч, къде ми е колата? Те потвърдиха, че единствените смислени сценарии, по които може да действа ВВД оттук насетне, са следните:

А. ВВД не спира да мълчи, запазвайки неутрална физиономия в интервютата. Той подсказва с тяло и гримаса, че нищо не се е променило в позицията му, но като професионалист ще доиграе оставащите му месеци в Саутхямптън, колкото и да са те.

Б. ВВД не спира да мълчи, но при първия удобен случай споменава, че с играта си е показал дали е посветен изцяло на Светците. Така той мирно дочаква момента, в който ще получи желания трансфер по модела на Морган Шнайдерлин и поговорката И вълкът сит, и агнето цяло.

При всички случаи за момента Светците овладяват кризисния случай със завидна (дори да е привидна) лекота.


На пресконференцията Пелегрино бе запитан и за други играчи в състава. Той призна, че Световното първенство в 2018 е крайна цел и за Форстър, и за Нейтън Редмънд и Уорд-Праус. Най-важно обаче беше концентрирането върху Марио Лемина. МоПе каза, че габонецът може да играе още по-добре. И добави, че силата му е в различните позиции в центъра на полузащитата, които може да изпълнява.

Треньорът отново подчерта, че е загрижен не само за головете, които не вкарваме, но за създадените положения. Именно върху второто той може да работи на тренировките със състава. Хубаво е, че срещу Уест Хям вкарахме 3 гола, но е озадачаващо как срещу Суонси сме създали 20 положения, от които не реализирахме нито едно. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s