Кутиньо почти бил Светец

По твърдения на Кортезе.

Преди броени минути бившият изпълнителен директор на Светците Никола Кортезе даде интервю за радио Токспорт.

Интервюто може да бъде изслушано тук.

Кортезе споделя, че сега е много по-спокоен, живее без напрежение и се чувства щастлив.

Но интересните моменти от признанията пред Токспорт са другаде: Кортезе твърди, че през 2012 г. Светците са били на косъм от трансфер на Фелипе Кутиньо, като дори били договорили личните условия в играча. В последния момент Ливърпул са се намесили в сделката и бразилецът е предпочел тяхната оферта.

Във връзка с този нереализиран трансфер Кортезе признава, че веднъж е пътувал с Найджъл Адкинс и Пол Мичъл (тогавашния шеф на скаутинга) да гледа мач на Еспаньол. Тъкмо там е харесал поведението на Кутиньо, като е предоставил спортно-техническата оценка на специалистите.

И точно същата вечер Кортезе се е заинтересувал от Маурицио Почетино, докато още не е знаел името му. Оттогава, по личните му признания, той е започнал да проучва аржентинеца. Както е известно, в крайна сметка симпатията към Почетино довежда до неговото назначаване след изненадващо уволнение на Адкинс.

Разбира се, думите на Никола Кортезе трябва да се приемат със задължителна доза сдържаност. Откакто напусна Светците, той не пропуска да отправи язвителни упреци към Катарина Либхер при всеки удобен случай. Затова и елементът на подчертаване на собствените постижения (за някои направо става дума за самохвалство) често присъства в изказванията му, както е и в днешния случай.

Така или иначе получаваме поредно потвърждение, че през ерата Либхер набелязването на желаните играчи е било на висота. От друга страна, не само финансите, но общата привлекателност на клуба се оказва пречка пред подписването с най-големите таланти. Това е действителността и тя не е се изменила – простираме се според чергата си. Независимо дали начело на борда стой Никола Кортезе или Ралф Крюгер. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s