Дребни вести в петък вечер

Нищо ново, но все пак…

Журналистът на БиБиСи Солент Адам Блакмор най-сетне се завърна от дълга лятна ваканция и подновява отразяването на Светците. Вчера той съобщи, че е имал кратка размяна на думи с Върджил Ван Дайк. Холандецът е казал, че физическото му възстановяване след срещата в понеделник е минало добре. Рано или късно, следователно, ще го видим в игра за мъжете. Това обаче едва ли ще стане на Селхърст парк въпреки отказа на Пелегрино да го отпише от претендентите за събота.

Скай спортс пуснаха кратко интервю с Райън Бертран, в което левият защитник казва най-простите думи по ситуацията с ВВД. В рамките на 30 секунди Райън обяснява очевидното: Всеки има право на мнение, всеки има своите опции. Той бе решил да продължи, да развива кариерата си, да се придвижи към наистина големи работи, но имаше контракт със Саутхямптън и клубът каза „не“. Имаш контракт с клуба, а клубът отказва да те продаде. Това е – това е футболът.

Бертран уверява, че в съблекалнята е нямало негативни последствия: Няма лоши вибрации в съблекалнята.

Ако се вярва на думите на Райън, нещата са се развили без особени скрити мисли. Дали обаче отборът ще заиграе като колектив, както декларира Райън, ще проличи много скоро. Засега мога с чиста съвест да потвърдя, че стълбове на Светците като самия Бертран, Стивън Дейвис, Уорд-Праус, Нейтън Редмънд са доволни от живота на Южния бряг. Ако хора като Седрик, Редмънд, Лемина, Хьод, Буфал планират да напуснат клуба в средносрочна перспектива, те отлично съзнават, че преди това трябва да докажат възможностите си. Интегрира ли се отново ВВД в състава, клубът може само да спечели.


Сам Галагър навърши 22 години. Момчето дебютира в Премиършип още при Маурицио Почетино, като има зад гърба си цял сезон под наем в Блякбърн, а сега в Бирмингам. Не бива да забравяме колко млад е все още Сами. Ако повтори успешната миналогодишна кампания, нищо не пречи догодина да го видим в конкуренция с Габиадини, Остин и Лонг за титулярна позиция. Сотон!

Advertisements

5 thoughts on “Дребни вести в петък вечер

  1. Честита победа над Палас. Над всички за мен бяха Форстър и Лемина. Последният за мен направи изключителен мач. Иначе видях желание и хъс най- после. Както многократно съм казвализтичаш ли си мача, пребориш ли се за 1 и 2 топки на 90% взимаш мача. Това и стана. За мен отново Тадич и Редмънд са длъжници. Другите бяха добре.

  2. Нищо подобно. Безспорен играч на мача беше Върджил ван Дайк. Нищо че от три високи топки с Бентеке загуби и трите. Важното е, че стабилизира защита и благодарение на него удържахме победата.

  3. Много сме доволни от този мач, Дейвис на юбилеят се разписа! Красен, пропусна Хьод а за Редмънд има нещо, което си премълчаваме. Момчето си има проблеми със здравето, което явно се вижда от всички снимки..дано по- бързо се окопити и надлежно разпори защитата на Манчо слеващият кръг!!!! Сотон уикенд на всички.

  4. Всички сме доволни от този мач.Лемина е новата ни звезда.Накрая можехме да вкараме още 2 гола,но другият път,на МанЮ!!!!

  5. Хьод не съм го пропуснал, но според мен в този мач и Йошида беше на много високо ниво и между тях не бих могъл да кажа кой игра по-добре. Все пак Форстър и Лемина бяха над всички и затова го споменах. За мача с Юнайтед – нека да не правим изводи от този мач. Замн всяка загуба с един гол разлика, бих третирал като не толкова лош резултат. В момента Юнайтед заедно със Сити превъзхождат с по 1-2 класи другите отбори, но да видим! Надеждата умира последна, а и ние играем добре с Юнайтед.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s