Важното от неделя

Силата на детайлите.

Ако до събота феновете на Ливърпул са се надявали през януари да привлекат ВВД на половин цена, в неделя те вече планират цели три нови попълнения: същия, сънародника му Хьод и Супер Марио (Лемина). Няма никакво съмнение, че който от нашите момчета се изяви над средното равнище, веднага ще бъде тормозен от медийни брътвежи. Точно заради това е безкрайно позитивно, че бордът удържа позициите си, макар случаят ВВД да омръзна на всички около Светците.


На националната преса обаче не й е омръзнало. Никак даже. Последните супер разкрития вследствие на анонимни откровения гласят, че Маурицио Пелегрино бил готов да продаде Ван Дайк след летния скандал, но именно бордът е блокирал всякакви спекулации по случая. Дали това твърдение е вярно, обаче, не можем да бъдем сигурни.

След победата над Палас обаче МоПе публично заяви, че около играча [все за един конкретен става дума] има много интерес. Не знаем как ще се развие пазарът през януари. Ние също можем да докараме някой играч, защото всеки отбор гледа да подобри редиците си. Имаме хора, които непрестанно се грижат за нашето подобрение. Същото е и с другите клубове. Те ще се опитват да привлекат най-добрите играчи и Върджил е сред тях. Той е сред най-добрите футболисти в Премиършип. Така че е нормално най-добрите отбори в Лигата да го желаят. – Думите на МоПе звучат подчертано колебливо на фона на непреклонната позиция на борда. Казусът продължава да бъде интересен и ще бъде следен от нас независимо от проточеността си.


Самото посрещане на Върджил срещу Палас бе далновиден ход. Макар и за броени минути, влизането му на терена имаше и скритата цел холандецът да се изправи срещу привържениците. От една страна, това стана при гостуване (по-доброто решение), а от друга – за няколко минути, които все пак да омекотят непредвидената реакция на трибуните.

Оказа се, че нашата агитка е посрещнала Върджил противоречиво. Ясни са били освиркванията за Върджил. Когато други групички са подемали неговата песен, те са били моментално заглушавани от нова серия освирквания.

По принцип на всеки е ясно, че какъвто и да е един играч, щом той излиза за Светците – при това в критичен момент от мача – освиркване на когото и да било ще има крайно негативен ефект върху всички на терена. ВВД може да е разглезен талант с безмозъчно поведение спрямо клуба, но той продължава да облича нашата фланелка и да играе не в Шампионската лига, а за Саутхямптън – с младежите или с мъжете. Заради това, а и заради бъдещото укрепване на отбора всякакви освирквания на играча вредят на отбора. Няма друго тълкуване на ситуацията.

Ние се нуждаем от ВВД просто защото с присъствието му отборът е несравнимо по-класен. Още повече че партньорство с левия крак на Уесли Хьод може да донесе една от най-добрите централни защити, каквито Светците са притежавали в цялата си история. Искаме ли прогрес в Саутхямптън, Върджил трябва да бъде час по-скоро и колкото се може по-пълноценно интегриран в състава. Останалото са аварийни опции.


Хари Реднап, бивш и недолюбван мениджър на Светците, вече напусна Бирмингам след поредна издънка на Сините. Реднап (70 г.) е достатъчно възрастен и може да се задоволи с живота на пенсионер – нещо, което той не отхвърля. Но положението остава критично за Сам Галагър, който бе доведен под наем именно от Реднап. До момента общото настроение е, че Сами е по-добър от общото ниво на Бирмингам. Каквото и да се случи на стадиона на св. Андрей, важното е той да играе и да потвърди качествата, които доказа с Блякбърн миналата година.


Софиан Буфал днес навършва 24 години. Мароканецът е млад, но на възраст, на която трябва да произведе трайни резултати, достойни за Премиършип. До момента все нещо не достига на Буфал за задържането му в състава. Той, както и Нейтън Редмънд, имат нужда от самочувствие и редовна игра, но преди всичко от психологическо израстване. Както в училище, така и във футбола наставникът трябва да се слуша и да се играе за отборната кауза. Буфал несъмнено притежава лични умения, но те ще бъдат осъществени едва когато момчето знае къде са съотборниците му и започне да мисли как ефективно да комбинира с тях.


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s