Малка теория на конспирацията

с поглед към събота.

Естествено е пускането на Ван Дайк във втори пореден мач на младежите да подклажда клюките за негов старт при мъжете. Ако това наистина се случи в събота, Пелегрино може да си навлече доста критики.

От една страна, Йошида показва най-добрите си игри, откакто е Светец, и дори изостави обичая си да прави по една ключова грешка във всеки мач. От друга, ако Юнайтед победят, което е и най-закономерното, ВВД и треньорът ще концентрират гнева на феновете и медиите.

Дали обаче Пелегрино не планира втори опит с трима централни защитници? За Българските Светци е пределно ясно, че тази кампания вече притежава своите два манчестърски коня, които едва ли ще отпуснат гонката. С какъвто и състав да излезем срещу Юнайтед, нормалното е да бъдем надиграни, ако не и подиграни, по хладнокръвен начин.

Пелегрино вече изпробва схема с трима отзад, която доведе до фиаското срещу Уулвс за Купата на Лигата. Но с качествени професионалисти като ВВД, Хьод и Мая в пиковия му период, както и с добри бекове можем да видим скорошно завръщане на схемата, за която отборът може би вече се подготвя на Стейпълууд. Светците имат на разположение цяла седмица, за да избистрят стратегията си.

Важно е да се подчертае, че за младежите срещу Стоук Сити в понеделник вечер Ван Дайк се изнасяше силно напред, особено през първата част. Тогава той можеше да разчита на покритие от страна на Алфи Джоунс. Дали това не са били нарочните указания на Пелегрино?

В настоящия момент титулярните позиции на двойката дефанзивни полузащитници Ромеу – Лемина изглежда по-твърда от бетон. С бекове като Бертран и Седрик, които могат да действат много по-активно, би се отворило поле за комбинации отпред, напр. Редмънд зад Габиадини, или пък Стивън Дейвис и Лонг зад Габигол. (Тук изобщо не вкарвам Тадич в уравнението, защото той без друго е предпочитан от МоПе).

Рано или късно Пелегрино ще набере самочувствие на Южния бряг, което би трябвало да се изрази в две тенденции: по-масирана атака (до момента отказвам да видя и сянка от такава) и експерименти с 3-5-1-1 (5-3-1-1, 5-3-2-1). Може би събота ще ни донесе точно такъв тактически каламбур. Съвсем друг въпрос е дали той ще има успех. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s