Дейво преди Ман Ю

Капитанът говори.

В навечерието на мача с Манчестър Юнайтед капитанът (клубен и отборен) Стивън Дейвис излага общи положения, но пуска и очакваните думи за бившия капитан ВВД:

Въвеждането му [обратно в състава] беше постепенно. В медиите се изговори много повече, отколкото стана в действителност.

В крайна сметка ние сме ентусиазирани, че той се върна. Той е решен да даде всичко от себе си и да се бори за мястото си.

За нас е голям плюс, че успяхме да го задържим [в отбора].

Дейво също така подчертава нуждата от силна подкрепа на трибуните. Това е ясен намек за феновете да не освиркват ВВД при евентуалното му домакинско проявление след януарската контузия срещу Лестър.

Привържениците имат всички основания да приемат фрази като давам всичко от себе си относно Ван Дайк най-малкото с насмешка. Но реалността е такава, че понастоящем холандецът не тренира с поглед към Шампионската лига другата седмица, а бе на Стейпълууд за младежите на Светците, където и вкара гол, и изработи дузпа. Докато носи нашия екип, Върджил, ще не ще, е обречен да се посвети на каузата. В момента клубът има нужда от него точно толкова, колкото играчът се нуждае от клуба.

По-важното е, че Светците не са побеждавали Юнайтед у дома си от 14 години. Тогава късен гол на Джеймс Бийти донесе три точки в съвършено различен контекст от настоящия.

Имали сме славни мигове срещу Дяволите и преди Джеймс Бийти и Келвин Дейвис. Романтиката на 80-те и 90-те години не избледнява, нищо че на мястото на трибуните на Дъ Дел днес се издигат жилищни сгради, а там, където беше теренът, се разхождат деца и кучета. Ето един спомен от 1989:

Advertisements

2 thoughts on “Дейво преди Ман Ю

  1. Това ще свърши в събота, за голяма изненада на повечето, Саутхямптън ще победят в събота.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s