Младежки съображения

Поглед към втория тим.

Сезонът започна колебливо и за младежите, които се състезават във Висша лига Две, както и в турнира за трофея на ЕФЛ. Вече сме в състояние да отбележим няколко тенденции в политиката на Мартин Хънтър и Ради Джаиди, които подсказват какви цели се гонят тази година.

На първо място, Светците-дубльори попаднаха във Втората дивизия на елитната Лига на младежките (или резервни) тимове. След първоначалните лоши резултати най-сетне видяхме две поредни победи – една на Стейпълууд и една навън.

Може би именно за да обърнат хода на събитията, треньорите пуснаха срещу Стоук Сити защитна линия, съставена изцяло от мъже – Таргет, Пие, Беднарек и Ван Дайк пред вратаря Алекс Макарти. Това обаче не се повтори в гостуването на УБА в понеделник вечер (25 септември).

Очевидно е, на второ място, че и в тази кампания младежката формация ще служи за обиграване на поредните таланти, а не за гонене на непременни точки и завръщане в елитната дивизия. Сред най-сериозните дарования според мен в тазгодишния випуск попадат капитанът Алфи Джоунс (централен защитник, който бе изтеглен в дефанзивната полузащита срещу Стоук), както и атакуващият мидфилдър Калъм Слатъри (роден февруари 1999). Останалите академици имат поне още един сезон да растат в дублиращия тим, преди да атакуват сериозно представителния отбор. Много добре се адаптира и наскоро привлеченият от Арсенал Нейтън Тела.

От друга страна, не може да не буди интерес фактът, че за младежите почти не се появяват Ян Беднарек, Жереми Пие, замразеният от Пелегрино Хьойберг, а изобщо липсва Флорин Гардос. За тези футболисти сезонът започва твърде песимистично, като статусът им на твърди резерви може изобщо да не се промени до май 2018.

И последно – концентрирайки се върху действителните младежи, тепърва предстои да видим дали отсъствието на Джош Симс и Джейк Хескет се дължи единствено на контузии. За мен най-показателното тук е информационното затъмнение около тях, макар преди две седмици Симс да се появи на мач на младежите… в ролята на коментатор. Сотон и пак Сотон!, защото каквото и да покаже дублиращият тим през този сезон, не бива да се забравя, че Харисън Рийд, нападателите Райън Зийгър, Сам Галагър, Олуфела Оломола и вратарят Хари Луис заминаха на дългосрочни наеми с възможност за постоянна игра.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s