Похвала за Форстър

Когато заслужава, не можем да мълчим.

Фрейзър Форстър не стопли много сърца на Южния бряг през последните два сезона.

Завърнал се от тежка контузия, която без малко можеше да прекрати кариерата му, Фрейзър редуваше успешни серии със странно отсъствие на концентрация, заради което бе справедливо обвиняван за много допуснати голове.

За капак Форстър остана извън националната селекция в началото на септември. И никой – нито Гарет Саутгейт, нито нашият треньор на вратарите, който заема пост и в националния тим – Дейв Уотсън – не може да бъде упрекнат в криви сметки.

Но Фрейзър направи обрат и в три поредни срещи направи страхотни спасявания. Срещу Кристъл Палас навън, в загубата от Ман Юнайтед на Сейнт Мерис и на 30 септември срещу Стоук Сити той извади много критични топки. Приносът му не може да бъде премълчан, поради което го отчитаме с благодарност.

Проблемът при Фрейзър е, че независимо от добрите му изяви, той никога не е получавал безусловни суперлативи. Все нещо в представянето му пречеше да бъде достоен за съизмерване с топ-вратарите в Премиършип.

Част от причините за това Фрейзър да убягва от хвалбите на фенове и коментарори се крият в неговото телосложение. Висок и широкоплещест, той изглежда достатъчно едър, но и тромав. Това особено проличава при дълги топки по ъглите, които той с голяма мъка достига. Въпреки това Форстър е класен вратар, който винаги може да изключи, но и да се завърне със значителен принос за отбора. Дано от стабилността му се вдъхновят и офанзивните играчи. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s