Национални впечатления

в неделя следобед

Маурицио Пелегрино не е сред особено популярните фигури в Саутхямптън, но поне може да се похвали, че от него взема уроци Дик Адвокаат. Наставникът на Холандия имаше възможност да пусне двойка централни защитници от Саутхямптън, но също като клубния треньор реши да остави единия на пейката. Адвокаат всъщност направи услуга на Светците, като обигра Ван Дайк в пореден мач.

Факт е: щеше да бъде още по-полезно, ако клубните съотборници бяха застанали рамо до рамо. На всичко отгоре е несправедливо Хьод, който игра много добре и за Холандия, и за Светците, докато ВВД отсъстваше, сега да гледа като резерва. От друга страна, ВВД може да е все още тромав, но не престава да демонстрира най-висока класа на бранител. Какъвто и да е той в публичното си поведение, на терена човекът се откроява с особена стабилност.

Самите Лалета биха в последните минути Беларус (3-1 в Минск), но 99,9% ще гледат Световното по телевизията. Това е поредна нелоша новина за Светците: ако ВВД не бъде продаден през януари, липсата му, както и на Хьод от терените в Русия може да намали медийната шумотевица на Южния бряг.

Седрик изгледа протоколния мач на Портулагия в Андора от пейката. Португалците се измъчиха, та чак Кристияно трябваше да влезе, за да допринесе за 2-0.

Марио Лемина изигра цялото гостуване на Габон в Мароко, загубено катастрофално с 0-3. С това габонците преустановиха мечтите си за Русия. Както с холандците, може би оставането извън прожекторите ще съхрани спокойствието на Лемина на Южния бряг.

Ейре до 19 г. сразиха Кипър с 5-0 като домакини. Два хубави гола вкара нашият академик Джонатан Афолаби. В средата на терена действаше Томас О’Конър.

Тази вечер Стивън Дейвис излиза със Северна Ирландия в Норвегия. Зелените са сигурни за второто място в групата си. Англия гостува на Литва в протоколен мач, където Бертран може да бъде оставен да почива на пейката, но дали Форстър няма да получи рядък шанс като заместител на Джо Харт? Сотон!

Advertisements

One thought on “Национални впечатления

  1. Литва – Англия: Саутгейт експериментира с 3-4-2-1. Форстър е отново резерва – гласувано е доверие на Джак Бътланд (сиреч: Фрейзър е трети вратар в националния: това е).
    Бертран е получил пълна почивка, като дори не е сред резервите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s