Тъй рече Пелегрино

Първа част от пресконференцията.

Акцентите от първата част на пресконференцията на Маурицио Пелегрино в петък:

Най-важната новина: Шейн Лонг би трябвало да е готов за неделния мач. Вчера той е тренирал пълноценно и се очаква да няма усложнения в тазобедрената става.

Всички играчи са физически здрави и могат да попаднат в групата за неделя.

Пелегрино би предпочел да разполага с всичките си играчи през международната пауза, но положението е такова, че трябва да се адаптираме към него. 12 футболисти отсъстваха от Стейпълууд през изтеклите дни, което според мениджъра било повече от 50% от мъжкия тим.

МоПе остава уверен, че методите и разбиранията му ще донесат успех на Саутхямптън в Премиършип.

За головата суша: Мисля, че сме от отборите, които по-често се озовават в наказателното поле. Но да превърнеш тази статистика в голове не е лесно.

Ние трябва да променим доста неща в играта си – не само вкарването на голове. Всички играчи трябва да допринесат за атакуващата фаза.

Работата на треньора никога не е завършена: трябва да се подобряваш всеки ден. Работим с живи хора – трябва да ги разбираме и да отчитаме индивидуалностите им.

За правилата във вътрешния ред на Стейпълууд (опитвал ли се е да забрани напр. телефоните): Играчите сами определят правилата си, те носят отговорността като професионалисти. Целта е 5-6-те часа, които прекарваме заедно всеки ден, да бъдат използвани максимално.

За съдебния спор между Пелегрино и Алавес: МоПе действително спори с бившия си клуб за неизплатени бонуси, но отказва да влиза в детайли: Това е нещо, което движи моят адвокар. Не искам да коментирам това публично. Моментът е тъжен, но трябва да го направя [съдебния спор], защото аз действам в името на хора, които работят там [в Алавес]. Трабва [и аз] да сложа името си там.

[Голяма скоба: Алавес вече излязоха с официално становище по случая. В него се казва, че всички бонуси, дължими на Пелегрино, са били изцяло изплатени (оцеляване в Примера, класиране за Купата и крайно класиране в лигата). Според Алавес обаче МоПе изисквал допълнителен бонус, който не бил отразен в договора му – част от бонусите, дължими на играчите. Позицията на Алавес е, че клубът не може да плаща два пъти за едно и също нещо. Това е по данни от Дейли еко.]

В заключение общите линии са непроменими: МоПе вярва в методите си, той можел да постигне успех; работата му е да учи играчите и всички да стават по-добри, но вкарването било отговорност на самите футболисти. И разбира се – не сме заслужавали да загубим в последните си мачове.
За жалост МоПе копира златната философия на БКП: всички успехи са заслуга на колектива (който, естествено, си има вожд); всички неуспехи са грешки на развитието и най-вече персонални такива. Защото вождът не може да ги научи да вкарват, понеже това не било неговата отговорност.
А инак трябва да се признае, че Пелегрино има харизма и умее да говори логично. Въпросът е кога и на последния зрител на итервютата ще му омръзне да слуша едно и също без резултат. Сотон!

Advertisements

One thought on “Тъй рече Пелегрино

  1. На мен вече ми омръзна да слушам това плямпало, резултати няма, игра и мотивация почти липсват и ако загубим и този мач, този хрантутник е време да си ходи. С врели некипели не става, трябва да имаш топки и да треснеш по масата и също така да търсиш грешките в себе си. А този само ми говори сладки приказки, без никакво покритие на терена. Дори не си признава, че няма идея как отбора да почне да вкарва, а какво остава да видим промяна в схемата на отбора с малко повече нападателна мощ или поне мъничка искра, че този се опитва да промени нещо в тази посока.
    За мен този човек все повече започва да прилича на Ганьо , който се е запънал като магаре на мост или пък толкова му е капацитета на треньор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s