Прощалните думи на ВВД

Галантността на хулигана.

Върджил Ван Дайк няма да се запомни с професионално отношение и лоялност към Светците. Въпреки това неговите прощални думи, изпратени чре Туитър, си заслужават вниманието:

За мен е удоволствие и чест да постигна съгласие да стана играч на Ливърпул! Днес е знаменит ден за мен и моето семейство…

Бих искал също така да се възползвам от възможността, за да благодаря на Лес Рийд, борда, мениджъра, играчите, феновете и всички в Саутхямптън. Винаги ще бъда длъжник на клуба за дадената възможност да играя във Висшата лига. С изключение на няколко трудни месеца накрая, аз изпитах пълно удовлетворение от престоя си при Светците, където създадох приятелства за цял живот. Благодаря ви за всичко.

И така, поименното споменаване на Лес Рийд говори за преговори до последния момент и блага воля от страна на нашия футболен директор. В изказването няма и сянка от зла умисъл. Разбира се, ВВД споменава последните трудни месеци, защото по никакъв начин не би могъл да скрие конфликта с ръководството.

Като цяло съобщението свидетелства за много внимателно обмислен текст, който с абсолютна сигурност е писан от агентите на играча. Целта е ВВД да излезе от Саутхямптън със съхранена чест, за да се гради новото му реноме на професионалист.

Отново повтарям: след цялата вода, изтекла под моста, продажбата на ВВД е в крайна сметка великолепна сделка. Преди две години и половина придобихме футболист за 12 млн £. След цяла година на тежка контузия и не по-лек скандал с ръководството същият футболист е осребрен за около 75 млн £, като най-малко 55 от тях отиват директно и моментално в клубната каса.

Факт е, че понастоящем Светците не се нуждаят нито от Ван Дайк, нито от Лионел Меси. Трябват ни стойностни играчи, които да върнат хъса в съблекалнята и да ни изведат от боричкането с аутсайдерите към челната десетка. Сотон!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s