Фулъм – Светците: реакция

Психологически стимул.

Независимо от турнира и опозицията, победата е победа, а този път Светците изкараха мача правилно.

Преди срещата Пелегрино рискува с липсата на централни защитници на пейката, а в нейното начало се оказа, че Джак Стивънс ще партнира на Йошида, докато отдясно бе инталиран Беднарек. Ходът даде добър резултат.

Какво направихме добре?
Спечелихме мача заради по-добрата подвижност на отбора, като главното подобрение тук се дължи на централните полузащитници. Браво на Хьойберг, Уорд-Праус и Дейвис за движението и настойчивостта през цялата среща.

Голът дойде след подарък, но той доказва колко важно е да насищаме наказателното поле на противника с хора, които са настървени действително, а не като бройка.

Стивън Дейвис изкара цял мач след необичаен престой на скамейката и не само доказа, че е възвърнал силите си, но с изтичането на мача се нагърбваше с все повече нападателни функции.

Софиан Буфал има много за осъвършенстване на своята ефективност, но без съмнение е единственият наш футболист, който не се страхува от тесните пространства. Убеден съм, че той трябва да бъде налаган за сметка на Редмънд и Тадич.

Какво не направихме добре?
Тежък проблем остава ниското реализиране. Този път имахме повече чисти възможности, но отново точността убягва. При нашия стил на игра е недопустимо да оставаме с толкова нисък процент на точни удари. Не бива да се отрича: движението ни бе с класа по-добре от досегашното, но стрелковата ефективност за пореден път липсваше.

В крайна сметка резултатът е справедлив и победата трябва да вдъхне поне малко кураж на обезверения състав. Гостуването на Уотфорд след седмица дава възможност за надграждане над представянето за Купата.

Разбира се, опозицията бе с две класи под нас. Фулъм излязоха с 5 смени от предишния си мач, като братът на Жозе Фонт за щастие не само не ни притесни, но и с нищо не закрепи позициите си при Котиджърс. Липсата на стрелкови потенциал до голяма степен повлия върху самочувствието на нашите защитници.

Предвид липсващото нападение на домакините може да се каже, че отбраната ни се представи прилично въпреки 2-3 грешки, които не биваше да се допускат.

Най-щастливият човек трябва да бъде Ян Беднарек, който записа рядък старт, а освен това доказа ефективността си като десен бек. Стивънс очевидно е по-спокоен на оптималната си позиция в центъра. За отбелязване е, че при изнасяне на топката Беднарек веднага се изстрелваше в предни позиции, което е много различно от поведението на Седрик и Пие.

Шейн Лонг заслужава специално внимание. Да, ирландецът не може да вкарва, но цялостната му полезност за тима е безспорна. Кога Пелегрино ще се реши да използва Лонг като крило-нападател, партниращо си с класическо острие? Такава практика не е прецедент в отбора ни, защото дълги месеци Роналд Куман извличаше много успешно плодовете на подобна схема.
Независимо от празната си голова сметка, Лонг носи удоволствие с неуморната си посветеност. При свободни пространства е чиста наслада да се гледа как той бяга. Остава и отборът да вкарва.

Може би си въорбазявам, но Габиадини ми се струва с половин / цяло кило по-натежал. Движението му при атаката в последните минути бе превъзходно, а ударът му не заслужава коментар.

Какво ни очаква? Малко повече оптимизъм при подготовката за Уотфорд, които можем да победим, стига да се върнем към здравомислието.

Статистика: Ф-С: владение: 58-42%, удари: 7-13, от тях точни: 1-4, корнери: 4-6, спасявания: 1-3, точни пасове: 437-309, ЖК 1-1 (Беднарек).

Какво се оказва? И владението, и точните подавания са категорично в полза на домакините. Хъсът за контри ни помогна да спечелим срещата.


ИГРАТА: 19 прогнози: 2 единици, 5 хикса, 12 двойки. Най-популярен резултат: 1-1 и 1-2 (по три пъти).

Илия е неудържим и ще бъде рапортуван за срещи с НЛО, след като в Българско не останаха врачки, баячки и оракули. 30 точки в началото на януари е умопомрачителен резултат, който си проси грандиозен банкет :).

На всички напомням, че прогнозите приключват до 30 мин. преди официално обявеното начало на всеки мач. При срещи за купи прогнозите се отнасят единствено до редовното време (90 мин. + добавеното от съдията време) и не отчитат евентуални продължения и/или дузпи.

Временно класиране на 6 януари след 1-0 като гости на Фулъм  в 24-тия мач за Светците този сезон:

1. Илия 30
2. Л. Атанасова 18
3. И Александров 16
4. Огнян 13
5. Красен 12
6. Христо 10
Цветелина 10
гити78 10
Иван Попов 10
­­­­­­­10. Ст. Великов 9
11. Камен 8
Любомира 8
13. И Дончев 7
Илиян 7
Красимир 7
16. Цветан Йоргов 6
17. Юлиян 5
И Дойчев 5
даниелпавлов74 5
20. Ярослав 3
21. Радослав 0
Васил Попов 0
Димитър Цанев 0
Реклами

One thought on “Фулъм – Светците: реакция

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s