Неделни парадокси

Отвсякъде погледнато…

Най-големият респект от съботната победа се дължи на феновете. Нашите привърженици бяха запълнили до краен предел сектора за гости и от първата до последната секунда не спираха д подкрепят любимците си, надвиквайки многократно домакините. 6 000 Светци съставляваха повече от една трета на Крейвън котидж (запълнен с малко повече от 17 000 зрители).

След мача обаче отново е имало освирквания и възгласи по адрес на Пелегрино. Феновете настояват, че и победата срещу Фулъм по никакъв начин не ги убеждава в смислеността на МоПе.

Атмосферата в клуба остава взривоопасна, като Пелегрино може да говори мъдро или глупаво пред медиите, но така и не успява да убеди никого в правилността на действията си в Саутхямптън.

За жалост, в момента всяка загуба на отбора неизбежно се тълкува като капката, преляла чашата. Всяка победа – като отлагане на също неизбежната присъда. А междувременно отборът продължава да се тътрузи под ръководството на аржентинеца.


Същият аржентинец е изломотил в интервюто си след Фулъм, че Тео Уолкот е харесван играч, който би било хубаво да притежаваме. Недокрай ясните му думи бяха незабавно изтълкувани като декларация за трансферен апетит към Уолкот. Заради това всички в неделя се надпреварват да раздуват невинните думи на МоПе. Факт е, че Арсенал са решили да играят твърдо срещу нас, изисквайки най-малко 25 млн £ за услугите на вечно контузения Тео.


Още по-интересно става на шотландския фронт. Вместо да настояваме върху Дембеле, който отвсякъде погледнато е обещаващ нападател, първо бяхме свързани с техния защитник Святченко, а днес излезе слух, че обмисляме 10 млн £ за полузащитника Стюърт Армстронг.

От цялата шумотевица Селтик – Саутхямптън искам да вярвам, че връзките между двата клуба са наистина топли и че ако ще вземем някого от далекия Север, това ще бъде най-смисленият им играч. Така беше до неотдавна с Форстър, Уаниама и Ван Дайк. Но каквото и да става между нас и Селтик, то ще проличи едва при свършен факт. Преговорите между двата борда се провеждат при проверени линии, така че достъпът до журналистически къртици точно тук е сведен до минимум.


Греъм Мурти, бивш защитник и треньор в академията от тъмните години, сега е мениджър на кървавите врагове на Селтик. Като наставник на Рейнджърс той обаче открито декларира как желае да копира нашия модел на рекрутиране на играчи.

Пред медиите Мурти казва: Гледаме повече към хора, които отговарят на желаните параметри, а не на хора, за които аз казвам: „Искам този човек, защото го познавам и се нуждая от него“. По-скоро става дума за модела: „Кой играч отговаря на търсените от нас параметри? Какви са нашите опции номер 1,2,3,4?“

Точно този модел видях да работи в Саутхямптън. Изпитах удоволствие да видя как хората там правят трансферите си – не само при футболистите, но и относно ръководния персонал. Видях как работи тяхната Черна кутия. Чудесно нещо!

Мурти или който и да е друг може просто да ни хвалят. Комплиментите към стари познати са позната практика във футбола. Безспорно е обаче, че в последните 2-3 години получаваме все по-топли оценки от други клубове, голяма част от които от Шотландия. Към Рейнджърс и Селтик се присъединиха и Хибърниън от Единбург.

За да не лежим на стари лаври, нужно е прословутата ни Черна кутия да се раздрънка и да произведе реален ефект още този сезон.


Националният отбор на Англия е повикал трима представители на Саутхямптън. Само дето става дума за дамската формация до 17 г.

Реклами

One thought on “Неделни парадокси

  1. Разбира се, че нищо не се е променило от тази победа и все повече хора искат да видят МоПе уволнен, радвам се, че и феновете са го освиркали, защото този човек ни затри не само в таблицата, но и на сцената като отбор, който е сочен за пример, а сега ставаме за смях на всички и никой не ни брои за живи.
    Победата срещу Фулъм е една малка случайност, нищо друго, отбора се крепеше добре, но нищо не се е променило към добро и няма и да се промени при този смешник.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s