Мака се радва

Хьод и Седрик тренират

Както моментално отбеляза И. Александров, Уесли Хьод и Седрик днес са се появили на Стейпълууд за редовни тренировки. Утре на пресконференцията на Пелегрино ще разберем степента на тяхната готовност да подновят пълноценното си присъствие в отбора. Дори сама по себе си обаче новината е силно оптимистична.

Щом Уесли се е появил на открито, това означава, че няма проблем с главата му. Да беше другояче, щяхме веднага да научим за диагнозата, а Уесли незабавно трябваше да се подложи на дълги тестове.

Що се отнася до Седрик, тепърва ще се преценява доколко португалецът може да поеме обичайните си функции след подхлъзването срещу Челси на 16 декември, което се оказа много по-сериозно от първоначалното очакване.


Един човек има пълни основания да бъде щастлив на Сейнт Мерис въпреки ужасната ситуация на отбора и това е Алекс Макарти. Пристигнал през 2016 г., Мака най-сетне получи възможност да изкара няколко поредни срещи за състава. Щастието му идва и от факта, че дори като гости на Ман Юнайтед за нашия вратар нямаше много работа. Както и да го погледнем, 2 сухи врати в 3 срещи е отлично постижение, като дори за головете на Палас Мака не беше сред главните виновници.

В интервю за официалния сайт Мака разбираемо говори очакваните неща: че бил щастлив, че вратарите под ръководството на Дейв Уотсън се подкрепят взаимно, че Мака желае да играе редовно…

Най-интересното от материала е краткото съобщение за номинацията му в стартовата листа срещу Ман Юнайтед:

Мениджърът не ми каза нищо специално. Просто ми каза да изляза и да направя това, което винаги съм правил.

Може да се каже, че в периода на толкова много Светци, представящи се под нивото си, Алекс Макарти напълно заслужава да продължи между гредите. Още повече че срещу Уотфорд има шанс защитата ни да изглежда много по-традиционно със Седрик и Хьод. При толкова доказателства за необяснимо ротиране на състава обаче днес никой не знае дали ще бъде в стартовата листа през уикенда. Сотон!

Реклами

2 thoughts on “Мака се радва

  1. Интересното в днешните снимки от официалният сайт е съвсем малкото присъствие на „всеобщият любимец“! Тъкмо с надежда прехвърлях снимките една след друга, защото си ги архивирам и на последната ме стресна познатата малоумна физиономия, обаче нито в поза нито сам ами просто си тичка с футболистите. Дали това е тънък намек, или просто Пелегрино е омръзнал и на фотографа на отбора това ще разберем, обаче кога и как не знаем? Шареният боб замина още на Бъдни вечер, кафе пия съвсем малко и то НЕС, на тава със пара ще намокря кухнята и ще си отнеса скандал…

  2. Беше редно да се радваме заедно с МАКА. ФФ беше много зле в последните си изяви;(

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s