Отчаяни размисли

Две сламки за удавници

Първо, в процентно отношение Уотфорд са най-лошите домакини в Премиършип през този сезон. У дома си те са заработили 12 от 25-те си точки, т.е. 48% от всичките им точки. Ако Светците играят като мотивиран колектив, можем да се противопоставим на всекиго. Въпросът обаче е какви Светци ще видим в събота, когато ножът вече е започнал да чупи кокалите?

Второ, всички статистики показват, че Пелегрино отдавна трябва да е изгубил доверието на борда, играчите и най-твърдите си фенове (роднините по пряка линия). Ако Саутхямптън могат да претендират за нещо позитивно в цялата си упоритост да го държат, то е, че напук на всички тенденции в професионалния футбол оказват рядко срещана подкрепа за главния треньор.

Колкото и зрелищен да е провалът на един мениджър, при уволнението му винаги се прокрадва репликата за липсата на време, в което хората да докажат възможностите си. Ето че при нас случаят е точно обратен – половин година мъка не бе достатъчна да катурне стола на Пелегрино.

Иронията се крие в сферата на фантастиката, но все пак: Ако аржентинецът успее да измъкне отбора, да речем в средата на таблицата, тогава всички ще сочат към постижението му като доказателство, че треньорите се нуждаят от време.

В Саутхямптън нещата са по-тежки от фигурата на Пелегрино, защото към 11 януари все още нямаме нито един приходящ трансфер. Това би било нормално, ако не изпитвахме остра липса на конкретни постове. Продължавам да твърдя, че неуспехите ни са от чисто футболно естество, но прословутата ни Черна кутия трябваше да произведе плод при ситуацията, в която и мениджърът, и бордът признават, че трябва да се подсилим в кадрово отношение.

Да видим какво ще каже Пелегрино в четвъртък следобед преди Уотфорд. Сотон!

Реклами

9 thoughts on “Отчаяни размисли

 1. Черната кутия отдавна е произвела необходимото, в момента вървят пазарлъците, но всички знаят за парите от „онзи нещастен отбор“…

 2. Добри футболисти трудно ще склонят да играят за изпадащ отбор(като нашия)…,и изглежда,че МОПЕ ще изкара целия сезон при нас….

 3. За мен и „Черната Кутия“ е счупена и то отдавна. Не е добра работата на скаутите през последните 2 години твърдо! Входящите ни през този период трансфери трудно могат категорично да бъдат окачествени като „успешни“. На следващо място: идва Мо Пе през лятото, като се твърди, че разговорите с него са проведени още през самия минал сезон /така се твърдеше от Борда/. Този човек уж е следил отбора. И толкова не може да види, че в атака сме гола вода, че имаме нужда освен от нападател и от атакуващ халф и от още едно крило и т.н. За мен това е нелепо и трагично. Ремарк имаше една страхотна фраза чрез един от героите си в „На западния фронт нищо ново“ – „Ще загубим войната, защото маршируваме твърде добре“!!! Уникално! Това ще се случи и с нас. В опита си да налагаме „Southampton Way“, в опита Бордът да бъде пълен контрольор на трансферите и в опита си да се превърнем в добре смазана административна машина, ние всъщност губим здравият си разсъдък, който винаги казва на нормалния човек, че да си разумен значи да си гъвкав, а не зомбиран от голи фрази и измислени клишета на един Хокеист и Мастурбиращ енот /визирам Лес Рийд, който ми прилича удивително много на такъв/. Точно там някъде, започва проблемът с оперативното управление. Тези хора не искат мениджъри като Куман и Почетино – с мнение, позиция и реални амбиции /защото амбициите изискват пари, изискват ноу-хау, изискват да споделиш отговорност/. Не, именно Бордът назначава вече втори мениджър, който да се задоволява със статуквото и с това, което Бордът каже и за трансферна политика, и за отбора и дори имам чувството за това кой да е в отбора. Затова си тръгнаха и Почетино и Куман. Да, те казаха „за нас проектът е приключил в този му вид“. И бяха прави. Особенно Куман. Това дано да го проумеят собствениците рано, защото утре ще е късно.

 4. Бахмааму. Вие надхвърлихте всякакви черни представи, които може да се породят у средностатистическия фен. Вече сериозно се съмнявам, че утре слънцето ще изгрее над Ламанша. Аре стегнете се малко, то това няма да изчисти гадовете, ама не ни подхожда на Светци такава непрогледна чернилка.

 5. Много интересен коментар на Красен, браво ! Напълно съм съгласен с казаното от него, има нещо , което ние не знам, но пък започваме да се досещаме, а то е, че борда май сгази лука.
  Ако твърдението на Красен е вярно, това значи, че ние ще си останем едни средняци и нищо повече, а в последните години всички ни сочеха за пример на едно изключително добро ниво и говорехме за Шампионска лига и тем подобни. Е, къде са сега тези хрантутници от борда да ми обяснят, как ще играем в Шампионската лига от Чемпиъншип…
  Защото :
  1. С този некадърник най големият успех който може да постигнем е да останем в лигата
  2. Без да влагаш средства, няма как да развиваш отбор.
  3. Борда явно е страхлив или гони само интересите на собствениците и не го е еня за привържениците.
  4. Очевадно е, че последните месеци борда го няма никакъв или се приказват приказки от 1001 нощ
  5. Китаеца го видяхме един път на стадиона и толкова, е за какво си собственик бе жълтур, без да излезеш и да кажеш, това смятам, онова ще направя , друго няма да направя, това очкавайте или неочаквайте. Пълна мъгла около този …

 6. Красен е казал всичко, само да го илюстрирам по- нашенски. Това ми напомня много на моята работа и е огледален образ на родна търговска фирма за продажба на алкохол дискаунт. Отначало семейна фирма, която постави в „положение партер“ другите играчи на пазара, после нов инвеститор и разширяване на мрежата до тук всичко се развива отлично…и после се изпокараха, от което загубиха всички!? Явно нещата не опират единствено до Пелегрино в борда си има търкания, които ние със сигурност никога няма да разберем! Поздрав за Ремарк Красен!

 7. Да бре,китайците винаги бъркат работата

 8. Мале, мале, каква суматоха. Аз до сега си гледах мачове и се радвах, като печелим и се ядосвах, като губим .. А тя работата не била измислена от БГ мутрите. Явно , навсякъде се перат пари през футбола…китайци , индийци, араби и др. Спас, Гриша, Венци , Дражев, Лупи…Дали има разлика?!?!? Някой можели да ми каже?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s