Уотфорд – Светците: превю

Кога ще заиграем?

На пресконференцията преди мача Пелегрино потвърди, че феновете трябва да бъдат търпеливи. Клубът се борил за трансфери и подсилване на състава, но за момента няма какво конкретно да се каже…

МоПе не отрече и не потвърди слуховете за Карило и Уолкот. Очевидно той поддържа стратегията около Светците да се шуми с потенциално позитивни вести, докато той самият говори за процес, преход, усилна работа… Без друго си знаем, че положението на пазара е твърде сложно.

Все пак треньорът декларира, че атаката е най-важното звено, нуждаещо се от подкрепления този месец.

Максимата на МоПе: Не правя неща заради феновете. Вземам решения в името на най-доброто за отбора.

Кадрови вести: Жереми Пие и Седрик ще бъдат оценени в петък, за да се прецени готовността им за съботния мач.

Уесли Хьод също не е 100%, поради което и той подлежи на късна преценка. Добрата новина все пак е, че тримата подновиха тренировки без рецидиви на травмите.

Ян Беднарек е възможност за стартова позиция. Той тренирал добре.

Пелегрино призна, че стратегически знае повече или по-малко как ще играе, но не е избистрил още персоналните назначения за срещата.

За жалост информацията за Чарли Остин остава негативна и без фиксирана дата: Чарли щял да бъде извън състава за дълъг период от време и толкоз.

Уотфорд заемат удобната 10-та позиция с 25 точки. Само с 5 по-малко, ние сме на чертата със значително повече притеснения от всякакво естество. Истина е, че под ръководството на Марко Силва Лосовете се представят съвсем прилично – биткаджийски и задружно, макар общото усещане да подсказва, че те нямат по-класен състав от нашия.

Уотфорд са лоши домакини (12 т. до момента), а последните 6 мача донесоха очакван спад в позицията и цялостното им представяне: 5 загуби от 6 срещи. Проблемът при тях е, че италианските собственици очакват много напредничаво развитие на клуба, докато реалностите в Премиършип не позволяват непрестанен възход. Така или иначе срещата в събота ще бъде от съществена важност не само за нас.

В нашия лагер всички позитивни новини са потенциални. Въпреки победата над Фулъм за ФА къп не се вижда подобрение в разбиранията на Маурицио Пелегрино за играта и за оптимално възползване от индивидуалните качества на играчите му. Проблем остава и времето и същността на правените от МоПе смени.

Реалният положителен вариант е да притежаваме по-стабилна защитна формация с Бертран, Йошида и Хьод. Завръщането на Седрик след 3 седмици отсъствие остава проблематично.

Независимо от движението на пазара и показаното на тренировките, Пелегрино знае, че времето му за доказване на Южния бряг е ограничено. Ново фиаско е емоционално немислимо, но заплашително вероятно. Сотон!

Реклами

28 thoughts on “Уотфорд – Светците: превю

  1. Уотфорд-Светците 0:3 (Буфал2,Праус1)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s