Гол с ръка – има ли значение?

Не заслужавахме победата.

Голът на Дукуре в последните минути бе безспорно абсурден, но той узакони равенството, което бе единственият справедлив резултат от срещата между Уотфорд и Саутхямптън.

Случаят дава поле за нови аргументи в полза на спиранията на играта за видео консултации на съдиите.

Случаят обаче не дава никакви оправдания за Маурицио Пелегрино и тези, които твърдят, че Светците са били лишени от победа.

Голата истина е, че Саутхямптън изиграха втората част от мача като типичен изпадащ отбор: пораженчески, с умисъл да приемат противника и уж да го приспят.

Дори такава тактика да бъде предпочетена, тя цели бързи контри и отваряне на пространства за наказване на опонента. Това, разбира се, не се случи. Не се случи и подобие на възползване от защитната тактика.

Напротив – Пелегрино хвърли всичките си маски: след успешно изиграно полувреме, в което мнозина провидяха връщане към добрия стар успешен Саутхямптън, МоПе прецени, че сме си свършили работата, и реши да се върне към собствените си – доказано неефективни – предпочитания: глуха отбрана без никакъв хъс.

Втората част показа, че Светците играят пораженчески, с липсваща енергия и огромен дефицит на лидерство.

На 13 януари 2018 г. бордът на ФК Саутхямптън е морално длъжен да признае, че Маурицио Пелегрино не е човекът за стила, философията и кадровото управление на отбора. Изпадащите тимове винаги имат някакви основание за съчувствие: контузии, съдийски решения в тяхна вреда, отменени голове, стрелкови малшанс… Страшното е, че изпадането в Чемпиъншип е реална опасност, която може да бъде осъществена при толкова безспорно качество в тима.

Още веднъж: неуспехите на Светците този сезон се дължат на чисто футболни причини, изхождащи от главния треньор. Ако до момента бордът е искал да вярва друго, това желание е безвъзвратно отречено. Дори да бяхме съхранили преднината си срещу Уотфорд, пораженческото представяне във втората част показва как Саутхямптън отричат собствените си принципи. А върху тези принципи бе основан нашият растеж от 2009 г. насам.

Реклами

18 thoughts on “Гол с ръка – има ли значение?

  1. Не знам за вас колеги, как го преживявате това мъчение, най-вероятно трудно, с много ядове и терзания, но лично аз особено днес след тоя нещастен мач се чувствам много зле и дори неадекватен. Даже след мача Ивайло Александров ми звъня, а аз му отбих и му написах, че не ми се говори. Жена ми ми се чуди дали това е нормално и дали аз въобще съм нормален, да си съсипвам здравето и т.н.

  2. Христо,така е и с мен,вярвай ми,че е нормално.

  3. След мачът с Тотнъм, който губим на 120% идват два сикс пойнтъра с Брайтън и Уест Бром – от тях зависи почти всичко. По-просто не би могло да бъде. И двата мача са след края на трансферния прозорец. Но за мен с този мениджър сме за никъде и то напълно заслужено.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s