Как се става фенски любимец

Добър ход на Марио.

Марио прави решителни крачки към превръщането си в Супер Марио.

Лили Атанасова е напълно права, когато на форума напомни опасенията ми за поведението на габонеца. При пристигането си в Саутхямптън човекът от Ювентус се държа като френски рапер с целия си антураж (семейство, но и приятели) на базата в Стейпълууд. Първите сигнали, които разчетох у него, бяха за човек със самочувствие и „собствен стил“ (житейски), който пристига в новото си клубче да раздава чупки и фасони. Ако такъв тип хашлашка енергия се канализира – чудесно; ако ли не – в съблекалнята влиза тайфун от раздори.

Преди седмица Марио пусна туит, че се надява да играе в следващите мачове. Това бе очевадна критика към Пелегрино и мини бунт, опазен в прилични граници.

В неделя Марио наистина се стара на терена с риск да прегрее. Въпреки това той блестеше с повратливост и неподозирани изблици на техника. Отличен тоник за заспалия ни отбор.

В началото на втората част Лемина, който от 10-тина дни носи някакъв вирус, рухна и след като му се догади, трябваше да напусне терена. Физиономията му казваше всичко, като дори не пожела да се ръкува със заменящия го Буфал.

Късно вечерта след мача (23.30 местно време) Марио пусна нов туит: Толкова съм отвратен. Съжалявам… [I am so disgusted. Sorry…]

Примрелите за някакъв смислен знак от състава фенове няма да забравят този жест на клубна лоялност. Този, който можеше да бъде хулиган-вредител, сега сам се нагърбва с ролята на лидера. От какъвто имаме крещяща нужда.

Заключенията ми са две:

  1. След като е написал такъв туит, Марио трябва да се е почувствал по-добре. Желая му бързо връщане към пълното здраве (фитнес, психическа нагласа и цветущо общо състояние), за да превърне думите в дела.
  2. Марио може да изглежда по определен начин в живота, но явно слуша добри съветници. Този, който му е дал съветите дали и какви туитове да пусне, разбира много добре ситуацията в Саутхямптън. А ако Марио е изфабрикувал всичко сам (не е невъзможно), ще му призная и висша интелигентност.

Надеждите ни са в такива хора – лошите момчета, които невинаги са най-добрите лидери в състава. Но точно в ситуацията, в която се намираме, имаме най-силна нужда от типове като него. Сотон! И Марио!

Реклами

6 thoughts on “Как се става фенски любимец

  1. Да, наистина, в момента като че ли Лемина и Йошида са най-добрите ни изпълнители.

  2. Адаш, да не те налази грипът? Как може да споменеш Лемина преди Йошко, това е недопустимо вземай увреме мерки!

  3. А,любимец за 3-4 месеца,трудно се става. Е,ако и на есен е при нас,става.Предполагам че е от момчетата които ще си сменят агентите. „Къде ме докара„ може би ще е най-лекото.Дано остане при нас,наистина класен футболист.

  4. На едно място четох,че е под постоянно наблюдение от Арсенал,и лятото щели да направят всичко възможно да го привлекат(Лемина).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s