Хубава инициатива

Отдавна подготвяна и ненавременно обявена.

Официалният сайт днес обяви, че ще организира Панел на привържениците (Supporters’ Panel).

Целта е група от максимум 12 привърженици на Светците да провеждат срещи с ключови представители на ръководството 3-4 пъти в календарна година. По такъв начин се замисля и ПР имидж, и реален контакт за проблемите на феновете.

Срещите ще се провеждат извън работно време (т.е. привечер), така че избраниците да не бъдат възпрепятствани от ежедневните си ангажименти.

Клубът насърчава феновете да кандидатстват за попадане в Панела чрез регистрация и кратка информация на официалния сайт. Уловката: могат да участват само регистрирани в билетната система фенове, т.е. притежаващите регистрационен номер.


Тази инициатива се подготвя от 3 години насам. Тя бе многократно премисляна и отлагана, без да се изпускат подробности по нея. За нея знаех от кореспонденцията си с отдела за връзки с феновете. Явно е дошъл мигът за задействане на механизъм, чрез който клубът ще може да твърди, че феновете играят реална роля в управлението на Светците и техният глас е редовно изслушван от представители на самите фенове (макар и избрани от клуба).

Всичко това е чудесно, но отново, както и със снимката на борда от Китай – таймингът на мероприятието провокира най-различни иронични коментари отвън.

Разбира се, Панелът няма да обслужва волята на феновете за отбора, нито да регистрира настроенията около стадиона. Органът ще служи като маркетингов буфер за вкарване в експлоатация на поредните стратегии за търговски дейности, продажба на билети, обществени инициативи, които да въвлекат привържениците в участия около фондациите на Светците.

Като цяло обаче не бива да се премълчава: идеята, макар и ненавременна, е похвална и дано има реален ефект върху живота на привържениците.

Реклами

7 thoughts on “Хубава инициатива

 1. А представяте ли си да въведат и система за признаване на фенклубовете по света…?

 2. Може и да я въведат,но трябва да станем над 1000(и кво ни топли това)….:)

 3. Това (признаването на фенклубовете) е било сред идеите, но така и не се е стигнало до подобна нужда. Преди 17-20 години на сайта имаше отделна страница с линкове към различни фенски общности, включително и в чужбина, но тази практика е отдавна забравена.
  По принцип клубът приветства всякакви фенски общности, но до момента все още се чуди как да ги легализира. Явно, никой не вижда сериозна полза от такава дейност. А евентуалните вреди са много: при всяка издънка на ръководстово тези сайтове, които ще са афилирани към клуба, всъщност ще бълват критична и ругателна информация. А това клубът не може да си позволи като бизнес корпорация. Сотон!

 4. ХАХАХАХАХАХА,брутално точно казано….

 5. Гледам, че Мартин Адкинсън ще ни е четвърти съдия в събота. Нещо много взе да се навърта около нас, ама пък май ни носи късмет.
  Но късметът ще ни е безкрайно нужен в понеделник на жребия за четвъртфиналите. Една крачка до Уембли.

 6. Мартин лий пак….оффффф;първо да бийм БУБА…после ще я мислим-Уемблииииии,идваме отново:)

 7. Ама на нас не ни трябва официално признание, трябва ни само да бият в 45% от мачовете. Да изпопребият някое „бивше величие“ като: Ливър, Арсенал или Тотнъм, какво ни трябва повече? Да се съберем, да се пошегуваме и да си пийнем…кво ние, няма ние да оправяме клубът я?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s