Априлски съображения

Теория и психология.

В превюто към фиаското с Уест Хям Красен направи напълно логична сметка:

Дори да загубим от Уест Хем, макар и трудно ни трябват 3 победи и 1 равен, а е възможно и само 3 победи да стигнат. Мачовете с Борнемут, Лестър и дори с Арсенал и Челси са напълно реални за 3 точки, според мен. Да не забравяме, че последният мач със Сити е на наш терен, а Сити ще са шампиони… Така че, за мен това не е Рубикон, но да кажем, че този мач би ни помогнал много, ако го вземем.

Вече сме във фазата, когато ни остава да се надяваме единствено на такъв сценарий. Уравнението не е никак невъзможно, стига да отчетем един фактор: психологическия.

След унижението на Лондон стейдиъм се видя, че никой в състава не е подготвен за битка, камо ли за двумесечна кампания по оцеляването. Може ли Хюз да вдигне отбора до степен, в която да вземем 3 победи + един равен в 7 мача? Всичко това при положение че в сегашните 31 срещи събрахме едва 5 победи?

Отборът е прогизнал от разочарования – колективни и лични. Показателно е, че стожерите Стивън Дейвис и Райън Бертран изпитаха драстичен спад във формата. Какво тогава да се говори за Габиадини, Ромеу, Хьойберг и останалите?

Дори съставът да бъде вдигнат психически, дори да се появи свръзка между отделните линии, как ще се постигне живец в атака? Тадич и Редмънд са абсолютно неефективни, а Буфал е напълно непредсказуем и доказано незрял. Нападателите полагат усилия, колкото да задържат топката, а за голове вече никой не мисли сериозно.

Заради всичко това съм на мнение, че загубеният мач с Уест Хям бе повратната точка. Ефектът на мениджъра може и да се прояви в следващите срещи, но Спарки показа, че за три седмици не е успял да придвижи хората си към смислени действия, а напротив – разпадът зейна с пълна сила.

Остава ни обаче митът за стария Great escape от 1999 г. точно със Спарки в състава. Сега нещата са напълно несравними, но надеждата продължава да тлее. Ето че и резултатите от събота запазиха статуквото: Кристъл Палас загубиха, макар и със здрава борба, от Ливърпул (1-2), Брайтън паднаха от Лестър (0-2), Ман Юн биха Суонси с 2-0, Нюкясъл надделяха над Хъдърсфийлд с 1-0, а Уотфорд и Борнемут записаха приемливо за тях (и за нас) реми 2-2. Точки могат да се съберат, но има ли желаещи да вкарат гол? Сотон!

13 thoughts on “Априлски съображения

  1. Няма проблем,има още 6 мача-4-те ги вземаме…

  2. Как още 6 мача, нали имаме още 7? Да не съм проспал и загуба от Суоси?

  3. Камене само не знам защо гледаш Уотфорд и Борнемут? Та те са с по 37 точки. Дори нито една точка до края и двата отбора да не вземат, ние пак не можем да ги стигнем. Лошото е че всеки следваш кръг, отборите с които се борим за оцеляване намаляват, тъй като те все пак побеждават от време на време, за разлика от нас. И ако така продължават нещата, накрая ще завършим единствено пред другите събратя пропаднали китайци като нас.

  4. 6 са братле,без купата….,тъй си мисля.

  5. Мачовете са 7 до края…имаме и мач с Евертън навън….

  6. Арсенал, Челси, Борнемут, Евертън, Суонси, Лестър, Ман Сити. Колко са, Кръстев?

  7. Тоз със Суонзи кога е?

  8. С лебедите ясно,3 точки-но трябва да бием другите с по 0-1.Така или иначе Бат Ицо ще ми клъцне зелката :)))

  9. Бат ти Ицо е крайно време да разбере, че не са ни главният проблем китайците. И извънземни да ни купят, някой трябва да мушка голове. А за целта – трябва да се уцелва вратата. Едва ли собственика на отбора е казал: „Абе ритайте там някакси, пък квото стане…“

  10. Не е само това,има нещо гнило;защото хем нареждаме момчетата,както трябва и пак нестава….,WTF!!!

  11. Пъзела не е добре нареден,имаме и класни момченца,но всичко е пълна каша,а и не са обиграни(ма то няма за кога).С 2 думи шефовете искат да изпаднем,на път сме,НО НАДЕЖДА НИКВА НЕ ГУБЕТЕ…

  12. С тази игра ЙОК, но по ВЕЛИКДЕН винаги се случват чудеса…

Вашият коментар