Нов живот?

Това е последната надежда.

Съботата на 9 ноември показа, че настоящият тим на Саутхямптън няма бъдеще.

Преди 2 дни бях написал, че отборът може да изплува към спокойни води, ако има вещ наставник. При липса на такъв скокът в бездната няма алтернатива. За огромна жалост, Ралф Хазенхютъл показа, че не може да овладее процесите в Саутхямптън.

Не става дума за резултата и поредните негативни рекорди (най-лошият старт след 6 срещи в клубната история, първа серия от 4 поредни загуби на Сейнт Мерис). Става дума за признаци на градивен футбол и общото впечатление за тотално объркани „идеи“.

При това положение феновете могат единствено да мечтаят за нов живот. Нова футболна нагласа, нов градеж на колектив, нови цели и близкосрочни перспективи.

Естествено, невъзможно е да се допусне, че футболният персонал ще бъде изцяло заменен.

Естествено, при еднотипната антикартина няма начин да си представим Ралф Хазенхютъл начело на отбора.

Австриецът дойде с добър кредит на доверие, който увеличи до абсолютния максимум в рамките на 3 месеца. Оттам насетне обаче всичко потече в руслото на Пелегрино и Марк Хюз.

Антифутбол, антипрофесионализъм, антиемоции. Днешният Саутхямптън не заслужава прозвището си Светците. Един симпатичен клуб с приветлива визитка и образцово отношение към феновете разгражда собствените си принципи.

Опасявам се, че въпросът вече не обхваща двама централни защитници и здравомислено поведение на терена. Този клуб не може да се вдигне от блатото, в което се продънва по собствена инициатива. Не мога да си обясня как Хазенхютъл изневери на всичките си досегашни принципи: динамична игра, бързи офанзивни изпълнители с колективна подвижност, здравомислие в селекцията и тактиката.

Кой обаче е способен да ни изведе от блатото за трети пореден път? Кой треньорски екип може да вдъхне доверие, за да бъде назначен? Впрочем, ние нямаме и футболен директор, който да предложи такава номинация.

Нов живот – това е надеждата на обречените. Сотон!

10 thoughts on “Нов живот?

  1. Добро утро, Камене! Две години се боря (идейно) с колегите от форума и ето….Доживях да прочета най-накрая: „Опасявам се, че въпросът вече не обхваща двама централни защитници“. Истината е, че никога не е обхващал. Всичките ни „футболисти“ са книжни тигри, колоси на глинени крака, кухи – та дрънкат. Играят един-два-три мача на средно ниво и ние ахваме. Нападатели не вкарват гол по пет-шест месеца, ама ние пеем песни за тях. При нулев професионизъм, резултатът рано или късно е нула.

  2. Не знам защо цялата вина се стоварва вурху тиролеца откак дойде жълтия (а дали е дошъл). Всичко се продава. Отдава под наем в или напуска кораба. Най бакалските сметки показват че прането на двеста милиона приключи успешно. Телевизионни права +ван дайк и равно на всички нула оттам и на сетне продаваме всеки за който се появи куповач(габи, таргет) за други не се сещам продажби на нула са подаръци и не се броят. Цялата школа е пратена под наем в какви ли не отбори имам чувството че и ралф да бяха поискали под наем и него ще изтъргуваме на и всичко е само в една посока събираме пари за жълтия(или който стой зад него)не взимаме никой под наем (дори и един защитник) за да не се харчи. Направихме три покупки на баснословни суми за подрастващи футболисти с неустановени възможности и с неустановени комисионни имаме най странния рекламен договор в света получаваме пари от несъществуващ сайт случайно ли е че и другия отбор който получава пари от там също е последен (еспаньол). Ралфчето е знаел на какво се натриса и въпреки това е решил да сепробва(което си е чисто самоубийство) или не е знаел което пък си е……Къде са Крюгер. Лес. Помощника на ралф. Треньорите от школата. Този дето замина за Глазгоу и къде им са заместниците ВСИЧКО ГОВОРИ ЗА ИКОНОМИЙ.С ЕДНА ДУМА НЯМА ПАРИ.
    Източването започна и сега връщане назад няма. Бъдещето е обвито в китайска мъгла и ще си позволя да една прогноза за след като се прибере в телевизионните права за тази година и разпродаде състава (защото ще сме изпаднали) ще се опита и да продаде отбора което май е най доброто… Иначе…….. Ще трябва да сме от йистли(те са в конференцията което не е толкова лошо)

  3. Ако Ралф остане за и след мача с Арсенал ще се съглася с всичко написано от Иван Попов. Лично аз се надявам на феновете в града, те трябва да направят нещо, а ревът от трибуните трябва да иска конкретни неща.

  4. Реплики към колегата Найденов и Дончев в едно! Ралф ще остане колкото сам прецени, за момента няма кой да бъде адекватна смяна. Паля свещи, че Кьорав Йошко не игра вчера защото пак си отивахме на нула и просторна разлика от 6 или 7 гола в зависимост от положенията на противника, а те бяха достатъчно много! Успешна седмица на всички. Сотон!

  5. Съгласявам се с всичко написано по- долу. Донякъде, проблемът основно е в защита!!! И няма защо Дончев да отрича нещо, което е моторни известно- Йошида и другите трима централни защитници убиха с некадърността си самочувствието и малкото морал останал в тима!!!! Факт!!! Това не подлежи въобще на дискусия! От тук насетне за мен ходове има, но трябва нов мениджър(за съжаление), нови идеи, нова мотивация. Сега е моментът да се мисли бързо, и на парче. Нямаме хоризонт в момента. Трябва бърза реакция и навременна. Дори си мисля, че Сам Алърдайс би бил подходящ ( не мога да повярвам че пиша това, но…). Положението е много зле и изисква пак казвам бърза и навременна реакция. Тук е моментът да видим Гао. Няма кой друг. Просто на кораба не останаха хора….Малко за Хаз- не лош мениджър е сигурно….но не беше готов за тази реалност или я подцени- не знам. Съгласен съм на 120% процента с Камен- ако бяхме взели Кейхил и примерно Янсон от Лийдс( играе в Брентфорд в момента) щяхме да сме в първите 12, твърдя го сериозно!!!!! Това си е грешка на Ралф, който залитна в измисления свят на това, че наличния потенциал може да се развие….Уви. Ако Ралф остане следващите 3 мача, смятам, че нищо добро не ни чака в края. Дано да бъркам…

  6. Така е Красен, трудно е да научиш зебри да играят в защита, още по трудно е да им обясниш че са зебри. Според тях са жребци с доказано място в ПЛ. Катърите са друго тесто, всеки защитник ще си намери място във всички лиги без изключение! Освен куците и такива с проблеми с очният нерв. Гадно или подигравателно ще кажа че Гън и Мака са добре дошли във всеки клуб в ПЛ, всеки ще ги вземе и китайчето умно ще ги продаде и хайде Чао, Господин Гао.

  7. Алекс Крук, журналист с връзки в Саутхямптън, има вътрешна информация, че бордът продължава с пълната си подкрепа към Хазенхютъл. Няма основания за недоверие – поне към Алекс Крук.

  8. Това не е хубаво!!!

  9. Ралф е мъртвец. Бордът е отвъд царството на мъртвите, дори….Просто не го съзнават. Мъка……мъка……Страшна тъпотия е да оставиш Скиора……ама ужасна

Вашият коментар